Kippenblokjes met broccoli in mosterdsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
± 600 g kipfilet
100 g gerookte spekblokjes
500 g broccolimix (diepvries)
2 eetl. arachideolie
1 eetl. mosterd
1,5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
1,5 dl droge witte wijn
instantsausbinder
een snuifje tijm |
|
bereiding: |
|
|
Snij de kip in blokjes.
Verhit de olie in de wok of in een braadpan. Doe er de blokjes kip in en laat goudbruin kleuren. Voeg de blokjes gerookt spek toe en laat even meebakken.
Kruid met een snuifje tijm. Doe er de diepgevroren broccolimix en de mosterd bij, roer om en giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij. Dek af en laat 10 min. sudderen.
Bind met sausbinder.
Serveer met pasta of rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|