|
|
|
Zuidfranse salade met eendenfilet |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 g eendenfilet
- - krulsla, bindsla, veldsla...
- - 50 g walnoten
- - 25 g pijnappelzaad
- - rode wijnazijn
- - notenolie
- - peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
voor 4 personen, klaar in 40 minuten
Spoel de slakroppen schoon en pluk de blaadjes los. Maak de vinaigrette klaar met 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels notenolie en wat peper en zout. Flink klutsen. Breng dwarssneetjes aan in het vel van de eendenfilets. Leg de filets met het vel naar beneden in een schaal en laat ze 5 minuten braden onder de ovengrill. Draai ze om en laat het vel 8 tot 10 minuten goudbruin braden. Doe de slablaadjes, het pijnappelzaad en de vinaigrette in een schaal en hutsel alles goed dooreen. Schep wat salade in het midden van elk bord. Als de filets naar uw smaak voldoende gebraden zijn (idealiter heeft het vlees een rozige kleur en is het vel knapperig), snijdt u ze met een scherp mes in plakjes. Verdeel deze plakjes rond de sla op de borden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|