laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Erwtensoep 3
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

180 g spliterwten
1 blokje gevogeltebouillon light
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook, fijngehakt
25 g vetarme boter
100 g ontvette, gekookte ham, fijngehakt
200 g in schijfjes gesneden preiwit
200 g fijngesneden groene selder
100 g wortelen in blokjes
1 gele peper in blokjes
1 koffielepel vers bonenkruid, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte postelein
peper en zout
  bereiding:
    Spoel de spliterwten en giet ze in een kookpot met 2L koud water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken terwijl je regelmatig het schuim afschept. Fruit de ui en de knoflook 5 min. in boter. Voeg de ham en de groenten toe. Laat 5 min. bruinen en voeg dan alles bij de erwten met peper en zout.

Laat de soep 2 uur koken op een middelmatig vuur. Voeg de postelein en de helft van het bonenkruid toe en mix grof. Kruid bij en laat nog 10 min. doorkoken op een middelmatig vuur. Schep de soep in diepe borden en werk af met de rest van het bonenkruid.


Snelle versie:
Met een snelkookpan verkort de kooktijd tot 1 u en 15 min.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats