laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse chocolade flensjes
  ingrediënten:
    Voor het beslag:
1 zakje Pannenkoek-mix
45 cl (450 ml) melk

Voor de vulling:
150 ml room
125 g suiker
1 eetlepel rum
200 g fijngehakte hazelnoten
50 g rozijnen
2 koffielepels geraspte sinaasappelschil

Voor de chocoladesaus:
200 g pure chocolade
100 ml melk
50 ml room
1 eetlepel rum
2 eidooiers
  bereiding:
    Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al
roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is.
Maak de pan goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter
en bak de flensjes aan beide zijden goudbruin. Houd de flensjes
warm in de oven of au bain-marie.

Maak de vulling door room, suiker en rum aan de kook te brengen.
Haal de pot van het vuur en voeg de hazelnoten, rozijnen en
geraspte sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling op een zacht vuur.

Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in de melk en
de room. Roer er een gladde saus van, voeg eerst de rum toe en
vervolgens één voor één de eidooiers. De saus mag niet koken.

Schep op ieder flensje 1 eetlepel vulling. Vouw het flensje in
vieren zodat er driehoekjes ontstaan. Leg de flensjes op een
schaal en giet er de warme chocoladesaus over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats