laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kruidige Chinese kool
  ingrediënten:
    700 gr Chinese kool
1 el olie
2 tl fijngehakte gember
2 tl fijngehakte knoflook
1 gedroogde rode peper
1 el droge sherry of rijstwijn
2 el donkere sojasaus
(2 tl suiker)
50 gr water
2 tl sesamolie
  bereiding:
    Haal de kool uit elkaar, was de bladeren goed en snijd ze in reepjes van 2,5 cm.
Maak een grote wok goed heet.
Voeg olie toe.
Voeg een paar seconden later gember toe, en roerbak.
Voeg daarna knoflook en peper toe.
Roer even door en voeg dan sherry of rijstwijn, sojasaus, suiker en water toe.
Voeg, als het mengsel suddert, de kool toe, laat het op een grote vlam 5 minuten koken en roer af en toe, tot de kool goed gaar is.
Voeg vlak voor het opdienen de sesamolie toe en roer goed door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats