laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bieke's varkenshaasje met sherrysaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    Varkenshaasje van +/- 600 gr
    Olijfolie
    2 eetl scherpe mosterd
    4 sjalotjes
    10 eetlepels vleesbouillon
    1/4 l sherry (of porto maar dan geen honing gebruiken)
    stukje schil van sinaasappel
    2 eetl sinaasappelsap
    1 lepel honing
    40 gr koude boter
  bereiding:
    Het varkenshaasje mooi bruin bakken in pan + pz
Dan insmeren met mosterd en verder bakken
Sjalotten fijnsnijden.
Vlees uit de pan doen
Sjalotten bij de saus doen
Voeg bouillon, een deel van de sherry en sinaasappelschil toe.
Laat goed doorkoken.
Doe de rest van de sherry en sinaasappelsap toe
Laat nog even doorkoken en zeef de saus.
Roer het nat dat uit het gebraad gelopen is en de honing toe
Breng de saus op smaak met peper.
Klop de in stukjes gesneden boter onder de saus.
Snij het vlees in sneetjes en schik op borden.
Overgiet met de saus.

Zeer lekker met gratin dauphinois
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats