laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kipfilet in Seranoham
  ingrediënten:
    4 kipfilets
4 plakken Serrano ham
1 bos basilicum
1 dl olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1,5 dl witte wijn
3 dl kippenbouillon
50 g boter in blokjes gesneden
zout en peper
1 ovenschaal

Toevoeging:
1 paprika,
1 aubergine en 1 courgette
  bereiding:
    Snij de kipfilets in de lengte als een envelopje open.
Pureer (of hak fijn) de basilicum samen met de knoflook,
de sjalotjes en de olijfolie en maak op smaak met zout en peper.
Schep in elke filet 1/4 van deze vulling, druk ze dicht en bestrooi ze met zout en peper. Rol elke filet in een plak Serrano ham en leg de filets in een met olie ingesmeerde ovenschaal.
Bak ze in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C. Bedruip ze af en toe met wat olijfolie.
Neem de filets uit de ovenschaal en houd ze op een bord warm onder aluminiumfolie. Giet de wijn en de bouillon op het bakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bak-vocht door een zeef in een pan. Laat het tot de helft inkoken en klop de boter er in beetjes door.
Maak op smaak met zout en peper.

Lekker met ratatouille van paprika, aubergines en courgettes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats