laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 ]Vleesspiesen met citroen en champignons
  ingrediënten:
    • 750 gram hamlappen
• 3 stuks citroenen
• 3 eetlepels olijfolie, traditioneel
• 1 eetlepel rozemarijnblaadjes, fijngehakt
• 16 stuks champignons, schoongemaakt
• wat zout
• wat peper
  bereiding:
    Benodigdheden: 8 barbecuepennen of lange satéstokjes. Leg de houten stokjes een half uur in een bakje met water. Snijd de hamlappen in 24 blokjes. Boen de citroenen schoon en snijd er 2 in 16 partjes. Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers de helft van de vrucht uit. Klop een marinade van het citroensap, de rasp, de olie, de rozematijn en peper en zout naar smaak. Prik aan elke pen of stokje om en om in totaal 3 stukjes vlees, 2 partjes citroen en 2 champignons. Leg ze op een schaal en bestrijk ze rondom met de marinade. Laat het vlees 30 minuten marineren.
Rooster de spiesen op het rooster boven een gloeiende barbecue of onder een grill in ongeveer 15 minuten gaar en mooi bruin. Bestrijk ze regelmatig met de rest van de marinade. Lekker met gerossterde aubergine- en courgetteplakken.


Dit recept bevat per portie: 300 Kcal, 14 gram vet, 1 gram koolhydraten en 42 gram eiwit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats