laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spiessbraten
  ingrediënten:
    4 grote uien
4 biefstukken van 250 gr.
zout
zwarte peper
4 tomaten
1 komkommer
1/2 krop sla
2 eetl. azijn
1 eetl. olie
witte peper
1/2 bosje dille of 1 theel gedroogde dille
  bereiding:
    Schil de uien en snij er ringen van. Leg ze om en om met het vlees in een schaal en strooi er wat zout en peper over. Afgedekt minstens 4 uur in de koelkast laten marineren. Maak intussen de salade. Was de tomaten en schil de komkommer. Leg gewassen slabladeren op 4 borden en verdeel de in plakken gesneden tomaat en komkommer over. Maak de marinade door alle ingredienten goed te vermengen en giet dit over de salade.
bereidingswijze Neem het vlees uit de schaal, strijk er wat olie over en grill het aan beide kanten 8 min. Voor liefhebbers kunnen ook de uien, op een stuk folie, op de barbecue gelegd worden en bij het vlees worden gegeten. Wordt het vlees aan een spies geroosterd, dan elk stuk vlees in vieren snijden en dan aan het spit steken. Gedurende 15-17 min. draaiend roosteren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats