laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Limburgs Zuurvlees
  ingrediënten:
    800 gram veulen of paardenvlees (poulet); alternatief runderpoulet
5 dl. water
5 dl. azijn
500 gram dikke uien
5 eetlepels perenstroop
2 plakken ontbijtkoek
3 blaadjes laurier
2 kruidnagels
peper uit de molen
zout
  bereiding:
    De poulet 24 uur marineren in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier en kruidnagels.
Het goed uitgelekte vlees aanbraden en afbraden en afblussen met de marinade.
De grof gesneden uien apart braden en bij het vlees voegen.
Het geheel (ongeveer 2 uur) gaar laten sudderen in de marinade.
Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
Als het vlees gaar is de plakken ontbijtkoek toevoegen om te binden
evenals de perenstroop.
Eventueel met peper en zout op smaak maken.
De gewenste zoet/zuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat perenstroop toe te voegen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats