laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofpotje van lamsvlees, Brabantse groenten en ge
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

    1,5 kg ontbeende lamsschouder
    2 uien gehakt
    1 knoflookteentje fijngehakt

    4 wortelen
    8 stronkjes witloof
    250g spruitjes
    250g raapjes
    250g zilveruitjes
    500g aardappelen
    50g bloemsuiker
    2 el bloem
    1 bosje kruiden

    1 l geuze
    boter en peterselie
    1/2 dl olie
  bereiding:
    Schroei het vlees in hete olie dicht. Kruid met peper en zout.
Schep wat olie uit de pan om het gerecht niet te vet te maken en doe er de gehakte uien en de knoflook bij. Laat wat kleuren en bestrooi met bloem.
Prepareer de groenten, terwijl bloem, uien en vlees op laag vuur verder kleuren. Snipper wortel en witloof, draai de raapjes en de aardappelen in olijfvormpjes, blancheer de zilveruitjes en de spruitjes.
Overgiet het vlees met gueze en voeg het bosje kruiden en de wortelen toe.
Karameliseer* de raapjes, het witloof en de uitjes in boter en bloemsuiker en doe ze dan ook in de pot.
Voeg daarna de aardappelen toe en wanneer het vlees begint te garen, ook de spruitjes. Controleer de smaak van de saus.
Dien op en bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie.



* Karameliseren dient om te kleuren en om de toch wat bittere smaak in de geuze te neutraliseren. Zo blijft alleen het heerlijke bierparfum over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats