laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuurkoolschotel 1
  ingrediënten:
   


  • 1 kg aardappelen
  • 400 g gehakt, half om half
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g mager rookspek
  • 2 uien
  • nootmuskaat
  • 500 g zuurkool
  • 1 ei
  • 1 dl witte wijn
  • 30 g boter
  • 1 stevige appel
  • 3 dl melk
  • 2 jeneverbessen
  • Om te bestrooien:
  • 1 sneetje witbrood
  • paneermeel
  • 1 dl melk
  • klontjes boter
  bereiding:
    Voorbereiding:

De ovenschotel invetten met boter. De uien fijnsnipperen, de aardappelen schillen en de appel in blokjes snijden.

Bereiding:

De aardappelen gaarkoken in weinig water met wat zout. De spekblokjes uitbakken en in het ontstane spekvet de uien goudbruin fruiten. De losgemaakte zuurkool, de wijn, de appel en de jeneverbessen toevoegen en 10 minuten laten koken. Het brood in 1 dl melk weken en door het gehakt mengen. Zout, peper, nootmuskaat en ei toevoegen en goed doorkneden. Van de aardappelen en de melk een smeuiige puree maken. Op smaak brengen met boter, peper, nootmuskaat en ei. Leg de zuurkool in de ovenschotel en strijk hierover het gehakt. Daarover de aardappelpuree en de bovenkant glad strijken. Bestrooien met paneermeel en klontjes boter. De schotel direct in de oven zetten tot de bovenkant lichtbruin is.




Functie: Voorverwarmen: Temperatuur: Baktijd:
Conventioneel ja 225 ?C 50 min.
Hetelucht ja 200 ?C 50 min.
Turbo ja 225 ?C 30-35 min.

Plaats in de oven: iets onder het midden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats