laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenskotelet met rieslingsaus en flensjes uit de
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 pak zuurkool met wijn (520 g)
    3 jeneverbessen
    2 mespunten komijnzaad
    8 flensjes (ongesuikerd)
    50 g boter
    4 dunne varkenskoteletten (+/- 100 g/stuk)
    1 el ganzenvet
    12 cl riesling
    10 cl kalfsfond
    1/2 el mosterd
    1 el extra fijne kappertjes
    versgemalen peper en zout
  bereiding:
    Laat de zuurkool en de kruiden gedurende 15 min. sudderen op een matig vuur. Laat afkoelen. Leg op elk flensje 2 EL zuurkool en rol ze op. Warm ze op, 5 min. per kant in 10 g boter op een zacht vuur, met het deksel op de pan. Bak de varkenskoteletten in het hete ganzenvet 5 min. aan beide kanten op een matig vuur en kruid met peper en zout. Hou ze warm tussen twee borden. Verwijder het vet en deglaceer het braadvocht met de riesling. Laat zo veel mogelijk inkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond toe, breng net niet aan de kook en roer er de rest van de goed gekoelde boter onder, alsook de mosterd en de kappers. Schik de koteletten op de borden, overgiet met de saus en leg er een opgerold flensje bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats