laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige bladerdeegrolletjes
  ingrediënten:
   

  • 1 grote ui
  • 500 g gehakt (HOH)
  • 2 eieren
  • 1 el sambal
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 zakje speklapjeskruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje diepvriesbladerdeeg (10 plakjes)
  bereiding:
    Voorbereiden:

Ui fijnsnipperen. In kom doen: ui, gehakt, 1 ei, sambal, tomatenketchup en speklapjeskruiden. Knoflook erboven uitpersen. Door elkaar mengen. Bladerdeeg uitspreiden. In ca 5 min. laten ontdooien. Intussen gehaktmengsel in 10 porties verdelen. Hiervan 10 rolletjes vormen, even lang als plakje bladerdeeg. Op elk plakje gehaktrolletje leggen. Oprollen. Met kwastje met water naden iets vochtig maken en dichtdrukken. 1 ei loskloppen. Rolletjes bestrijken met helft van ei. Elk rolletje in vieren snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat invetten of op bakplaat bakpapier leggen. Rolletjes erop leggen. Nogmaals bestrijken met ei. In midden van oven in ca. 25 min afbakken. Succes verzekerd op een feestje en erg makkelijk omdat het van tevoren klaargemaakt kan worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats