 |
|
 |
Scampi met peultjes |
|
ingrediënten: |
|
|
1 verpakking peultjes
1 droog rood pepertje zonder pitjes
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
1 stukje verse gember, fijn gesnipperd
enkele stengeltjes pijpajuin in ringetjes gesneden
2 handvol diepvriesscampi
peper en zout
beetje bouillon
beetje chinese wijn of witte wijn van bij ons
olie om in te bakken |
|
bereiding: |
|
|
blancheer kort de peultjes, moeten absoluut nog knapperig zijn verhit intussen de olie flink in de wok en werp er t pepertje, de knoflook en de gember in, zodat de olie die smaken opneemt vis er alles weer uit (kan makkelijk verbranden)werp er nu de peultjes in, en keer snel om en om hou alles warm doe wat verse olie in de wok en verhit gooi en de (gepelde) scampis in voeg zout en peper toe en eventueel een beetje sterke bouillon en wijn bij
Als de scampis klaar zijn, voeg ze bij de peultjes.
Lekker en mooi om zien roze en gifgroen
Eventueel kun je daar nog enkele gedroogde en op voorhand geweekte en gestoofde paddestoelen bijvoegen,
Dan heb je roze, gifgroen en zwart |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|