laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertstoverij met champignons en spek
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

    1,2 kg hertenvlees
    3 dikke uien
    enkele wortelen
    thijm en laurier
    peperbollen of zwarte peper van de molen
    1 fles goede rode wijn
    2 teentjes look
    boter, bloem
    1 soeplepel tomatenpuree
    1 soeplepel mosterd

    garnituur:
    250g champignons
    150g kleine uitjes
    200g mager gezouten spek
  bereiding:
    Het vlees minstens 24u laten marineren in de rode wijn.
het vlees met een doek droogmaken
sauteren in boter en zeker niet laten verbranden
kruiden met pezo, en 10 min laten fruiten met op het einde de tomatenpuree
met bloem bestrooien en begieten met de marinade en evntueel wat wildfond zoniet kan je ook de groenten meefruiten.
thijm en laurier en wat look toevoegen
ongeveer 1.5 à 2 uur laten stoven



garnituur: het spek in reepjes snijden en bakken met de in uitjes geblancheerde champignons en toevoegen aan de stoverij
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats