laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ragout van hertenvlees en Kasteelbier (donker)
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    600 gram hertenvlees
    twee eetlepels bloem
    een grote ui
    vier takjes tijm
    twee theelepels fijngekneusde jeneverbessen
    een laurierblaadje
    twee eetlepels Worcestershire saus
    1 dl wild- runderbouillon
    twee eetlepels boter
    twee eetlepels zonnebloemolie
    een flesje Kasteelbier (donker) van 33 cl
    twee eetlepels fijngehakte peterselie
    twee eetlepels allesbinder of aardappelmeel
    peper uit de molen en zout naar smaak
  bereiding:
    Het hertenvlees in blokjes snijden en bestuiven met wat bloem. Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes hertenvlees om en om aanbraden, totdat alle kanten goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, takjes tijm, gekneusde jeneverbessen, bouillon en de helft van het bier erbij doen. In ruim anderhalf uur zacht stoven. Een kwartier voor het einde van de stooftijd de rest van het bier en de Worcestershire saus door het stoofvocht roeren. Takjes tijm en het laurierblaadje verwijderen, allesbinder door het stoofvocht roeren en op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Het vlees en de saus verdelen over voorverwarmde borden. Garneren met fijngehakte peterselie.

Serveer hierbij aardappelkroketjes, in boter gestoofde en gepureerde knolselderij en in rode wijn gestoofde peertjes.

Drink hierbij een gekoeld glas Kasteelbier (donker).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats