laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mediterrane rijstsalade
  ingrediënten:
    voor 8 personen:

250 gr droogkokende rijst,
1 rode + 1 groene + 1 gele paprika,
200gr zwarte olijven zonder pit,
1 blik artisjokharten(400gr),
250gr feta,
4 hardgekookte eieren.

Voor de saus:
1 bosje basilicum,
1 bosje peterselie,
150gr gepelde amandelen of hazelnoten,
2 teentjes knoflook,
1,5dl olijfolie,
100gr versgesnipperde parmezaanse of oude Goudse kaas,
zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Maak intussen de saus. Doe het blad van de basilic! um en de peterselie, de amandelen of de hazelnoten en de knoflook in de foodprocessor en laat kort draaien. Voeg de olie en de kaas toe, laat nogmaals kort draaien en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Doe de nog warme rijst in een kom en schep er de saus door. Snijd de paprika's zonder zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Halveer de olijven. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in kwarten. Verkruimel de feta grof. Houd wat olijven en artisjokharten achter voor de garnering en schep de rest met de paprika en de feta door de rijst. Laat de salade minstens 1 uur afgedekt rusten, schep goed door en breng desgewenst verder op smaak. Garneer met partjes hardgekookt ei en de achterghouden olijven en artisjokharten.

Voor een niet-vegetarische versie: blokjes salami door de salade

Heel lekker na de feestdagen, maar ook heel geschikt voor een zomerse dag.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats