laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Börek (Turks gevuld deeggerecht)
  ingrediënten:
    4 vellen fillodeeg,
450 gram diepvriesspinazie,
1/2 ui,
2 eetlepels olijfolie en olijfolie om te bestrijken,
1 teentje knoflook,
25 gram blanke amandelen,
100 gram feta,
zout, peper.
  bereiding:
    Laat het fillodeeg ontdooien. Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in circa 5 minuten glazig. Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Snijd de fetakaas in blokjes. Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng op smaak met zout en peper. Leg de vellen fillodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie. Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen. Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw steeds driehoekjes tot de deegreep op is. Leg ze op de bakplaat en laat ze midden in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats