laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoete sojanoedels met spitskool en abrikozen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 spitskool
100 g gedroogde abrikozen
400 vleesreepjes
100 g gezouten pinda´s
1 eetlepel rijstwijn of sake
Woksaus Zoete Soja
Ketjap Asin
1 pak (250 g) Wok Noedels
5 eetlepels Wok Olie
  bereiding:
    Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.

Snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.

Hak de pinda´s grof.

Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.

Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.

Meng de noedels, driekwart van de pinda´s en woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.

Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de pinda´s erover.



In plaats van abrikozen kun je rozijnen gebruiken. Spitskool kan worden vervangen door Chinese kool en de vleesreepjes door bijvoorbeeld Tofu of Quorn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats