laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Siskebab met vadouvandressing en Meritusburger Ros
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

Voor de kebab:
120 g Meritusfilet
1 koffielepel tandoori massala kruiden
2 dl kippenbouillon
1 eetlepel vadouvankruiden
2 eetlepels zure room
1 klontje verse boter
1 ei
1 eiwit
bloem
panko

Voor de burgers:
120 g Meritusfilet
12 mini burgerbroodjes
1 eigeel
3 dl porto
enkele druppels truffelsap
15 g fijngehakte truffel
40 g ganzenlever
enkele blaadjes veldsla
jonge rode bietenblaadjes
bloem
panko (Japans broodkruim)
1,5 g agar-agar
notenolie
balsamico
peper, zout
olijfolie om te bakken
  bereiding:
    [b:4d7abfee97]Siskebab[/b:4d7abfee97]: Haal het vlees door de vleesmolen met grove maling, kruid met tandoori massala, peper, zout en voeg er een ei onder. Spuit met een spuitzak kleine worstjes, haal ze door de bloem, eiwit en lichtjes door de panko, steek op een spiesje en frituur in hete olie. Laat even uitlekken op absorberend papier.

Lauwe dressing. Laat de kippenbouillon inkoken met de vadouvan, voeg er de zure room aan toe, mix en zeef. Smaak af en mix met een klontje boter, vul de bodem van een hoog borrelglaasje met deze dressing en steek er de siskebab in.

[b:4d7abfee97]Burger[/b:4d7abfee97]: hak het vlees grof, kruid met peper, zout en truffelsap, meng met een beetje gehakte truffel, voeg er een eidooier onder en vorm tot kleine hamburgers. Bak deze zeer kort in wat olie.

Snijd de ganzenlever in plakjes van 1 cm. dik en bak ze in een droge hete pan met anti-aanbaklaag.

Kook de porto tot 3/4 in en voeg er 1,5 g agar-agar aan toe, roer stevig en stort dun op een plaat. Steek nadien rondjes uit ter grote van het broodje.

Maak een mengeling van veldsla, jonge blaadjes rode biet en smaak af met notenolie, truffelsap, balsamico en truffelsnippers.

Stel het broodje samen met het vlees, de gelei, de kruiden, de ganzenlever en de sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats