laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Inktvis in sherrysaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 eetlepels olie
1 ui
3 teentjes knoflook
50g gemalen amandelen
1dl droge sherry
750g schoongemaakte inktvis in ringen gesneden
enkele draadjes saffraan
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
  bereiding:
    Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Roer de amandelen en de sherry erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Leg de inktvis in de pan en voeg saffraan, peterselie en wat zout toe. Breng alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de inktvis ongeveer 45 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is. Lekker met rijst en een salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats