laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gembertuiles met gemberroomijs
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

Voor het ijs:
2 hele eieren
100 gram suiker
1/4 liter slagroom
1/2 dl rum
4 eetlepels gembersiroop
2 eierdooiers
gebrand amandelschaaf voor garnering

Voor de tuiles:
250 gram boter
250 gram fijne suiker
250 gram bloem
1 dl gembersiroop
gemberbolletje voor garnering
  bereiding:
    Voor het ijs:
Klop de slagroom met de helft van de suiker half stijf. Meng de gembersiroop en de rum erdoor en zet dit mengsel in de koelkast. Vermeng hierna in een kom de eieren en de dooiers en klop dit samen met de resterende suiker in een heetwaterbad schuimig tot 37ºC (handwarm). De massa is thans lichtgebonden. Klop de massa vervolgens koud in een bak met ijswater. Vermeng nu deze massa met de opgeklopte room en laat dit mengsel in een afgesloten plastic bak in de diepvriezer gedurende zo’n 4 uur opstijven.

Voor de tuiles:
Verwarm de oven voor op 180ºC en laat in de tussentijd de boter in een pannetje smelten en daarna afkoelen. Draai dan de boter samen met de bloem, de suiker en de gembersiroop in een keukenmachine tot een fijne massa. Verdeel deze in 8 rondjes, elk met een doorsnede van 5 cm, en zet deze rondjes op een tefal bakplaat (met een tussenruimte van 4 cm). Bak deze rondjes nu in 5 tot 8 minuten goudbruin in de oven. Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen totdat u ze kunt aanraken. Steek ze dan met een pannenkoekenmes van de bakplaat en druk ze in ronde vormen (bijvoorbeeld in theekop). Laat ze nu afkoelen tot ze knapperig zijn. Plaats ze tot slot op gekoelde borden en schep het gemberijs erin. Garneer dit met amandelschaafsel en gember.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats