laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken pangasius en witloofcompote met sinaasapp
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 g pangasiusfilets
50 g light boter
4 snuifjes geraspte muskaatnoot
8 stronkjes witloof uit volle grond
geraspte schil van 1 niet-behandelde sinaasappel en citroen
2 koffielepels fijne kristalsuiker
zout, zwarte peper
  bereiding:
    Bak de pangasiusfilets in een pan met antiaanbaklaag in 20 g warme boter op een matig vuur. Bak ze een vijftal min. aan beide kanten tot ze goudgeel zijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Snij het witloof overlangs in twee├źn. Stoom de gehalveerde stronken 8 min. Knijp het vocht eruit en leg ze op absorberend keukenpapier. Stoof ze gedurende 4 min. in een pan met antiaanbaklaag in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.

Voeg samen met de suiker de sinaasappelschil en de citroenschil toe en meng goed. Dien onmiddellijk op, samen met de goudgele pangasiusfilets.


info:
Het vlees van de pangasius heeft een fijne textuur, maar een vrij neutrale smaak. Daarom serveer je hem best met een saus of groente met een uitgesproken smaak. Een van de grote troeven van de pangasius is zijn centrale ruggengraat die gemakkelijk verwijderbaar is. Zo krijg je volledig graatloze filets. Witloofcompote is heerlijk bij deze vis met stevig wit vlees, die in Vietnam gekweekt wordt in het diepe, zoete water van de Mekong.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats