laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hamlappen met oosterse perziksaus
  ingrediënten:
    4 hamlappen (dunne à 100 g)
1 kleine ui
1 blik perziken (op sap à 410 ml)
4 eetlepels olie
1/2 eetlepel gemberwortel (fijngeraspt)
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel tomatenpuree
snufje zout
snufje peper
  bereiding:
    Pel de ui en snipper deze fijn. Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het perziksap op. Snijd de vruchten in kleine blokjes.

Verhit 2 eetl. olie in een pan en fruit de ui ± 3 minuten met het komijnzaad, de gember, de kaneel en de tomatenpuree. Voeg de perzikblokjes en het -sap aan het uienmengsel toe en laat de saus ± 15 minuten zachtjes koken.

Dep de hamlappen droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper en de overige olie.

Verhit de grillpan en grill hierin de hamlappen in ± 8 minuten goudbruin en gaar.

Breng de perziksaus op smaak met zout en peper.

Lekker met couscous en gemengde groenten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats