laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskoteletjes met witloofflan
  ingrediënten:
   


  • 6 stronkjes witloof
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • 12 lamskoteletten
  • 2 dl lamsfond
  • 100 g bakboter
  bereiding:
    Het witloof schoonmaken, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en gaarstoven in wat boter met een bodempje lamsfond.

Uit de pan nemen, laten uitlekken en de mooiste blaadjes verwijderen om er de flanvormpjes mee te bekleden.

De rest van het witloof pureren met de staafmixer en er de room en de losgeklopte eierdooiers doormengen. Kruiden met peper en zout.

De beboterde vormpjes bekleden met de witloofblaadjes en vullen met de witloofmousse. De blaadjes over de mousse dichtvouwen en de flans gedurende 10 minuten pocheren in een warmwaterbad in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Intussen de lamskoteletjes mooi roze bakken, uit de pan nemen en warm houden.

De braadbodem deglaceren met lamsfond en wat laten inkoken.

De flans uit de oven nemen, ontvormen en serveren met de saus en het vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats