laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tonijn- of zalmtartaar met tabouleh
  ingrediënten:
    Ongeveer 200 gr. couscous
komkommer
tomaat
rode paprika
peterselie
sjalot
goede olijfolie
citroen
rauwe zalm of tonijn
roze peperkorrels
zwarte peper uit de molen
fleur de sel
Facultatief en volgens smaak: munt, dille, koriander, room, mierikswortel, bieslook, wasabi, pijpajuin, soya, pijnboompitjes)
  bereiding:
    Bijna kokend water over de couscous gieten tot die net onder staat. Een kwartiertje laten staan zonder roeren tot al het water opgenomen is. De couscous moet nu zacht en droog zijn. Olijfolie ondermengen en citroensap, pepermolen eventjes erover en wat fleur de sel. Nog wat laten afkoelen. De komkommer, het tomaten vlees (geen pitjes), de paprika, peterselie en s! jalot zo fijn snijden als enigzins mogelijk is en onder de couscous scheppen. Gehakte munt mag er ook bij. Het moet een kleurig, geurig, zacht en tegelijk krokant mengsel worden. Koud wegzetten.

De tonijn of zalm fijn hakken (moeten nog brokjes zijn). Lichtjes bevroren gaat dit het beste. Olijfolie, gehakte peterselie, gehakte sjalot (mag ook vervangen worden door pijpajuin, is een kwestie van smaak), beetje citroen (niet teveel), zout en geplette roze peperkorrels onder de vis mengen. Zeer koud wegzetten.

Opdienen:
Een ringvorm op het bord zetten en half vullen met de couscous. Goed vast aandrukken met een lepel. Daarbovenop de tartaar en nogmaals goed aandrukken. De ring wegnemen, je hebt nu een stevig torentje.
Opties voor een streepje saus rond het torentje: room met mierikswortel of room met wasabi plus een streepje soyasaus (dan is het mooi om een paar geblancheerde of rauwe soyascheutjes bovenop ! het torentje te leggen) of een beetje getomateerde vinaigrette van oli jfolie met witte balsamico (met kleine stukjes tomaat in plus peterselie of een ander kruid)
Verder naar smaak versieren met sprietjes bieslook, dille, geroosterde pijnboompitjes,enz.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats