laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenskotelet met selderpuree en selderchips
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 mooie varkenskoteletten
Bakboter
1 knolselder
4 grote aardappelen
1 liter melk
Nootmuskaat
200 gr boter
1 dl room
Platte peterselie
Selderijzout
frituurolie
  bereiding:
    Schil de knolselder en snijd hem in 4
Houd 1 stuk en maak er chips van (mandoline)
Snijd de overige stukken in kleinere stukken
Schil de aardappelen en snijd ze in dezelfde stukken
Zet ze samen op een vuur met 1/2de liter water en 1/2de melk
Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat, laat gaar koken
Giet af en passeer door een ‘passe-vite’
Voeg er de boter en de room aan toe
Bak de koteletten lang beide zijden bruin in wat bakboter en blus met water
Friteer de chips
Serveer de kotelet met de puree en de jus, versier met wat platte peterselie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats