 |
|
 |
Gemberbouillon met Chinese kool |
|
ingrediënten: |
|
|
1 struik Chinese kool
7 ? dl groentebouillon
ca. 6 cm verse gemberwortel, in plakjes
1 limoen, rasp en 1 eetl. sap
1 theel. honing
50 g rijst (liefst een wilde rijstmengsel)
2 lente-uitjes
100 g champignons
? -1 rode Spaanse peper
zout |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Snij de lente-uitjes en de peper in ringen en de champignons in plakjes. Was de Chinese kool en snijd deze in korte, smalle repen.
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook met de gember, limoenrasp, limoensap en honing. Laat de bouillon circa 10 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan. Voeg de rijst toe en kook deze ca 15 minuten in de bouillon. Voeg de schoon-gemaakte in ringen gesneden lente-uitjes, in plakjes gesneden champignons en in ringen gesneden peper toe. Kook de bouillon nog 5 minuten.
Voeg vlak voor het serveren de Chinese kool toe en laat de kool goed heet worden.
Breng de bouillon op smaak en serveer hem direct.
TIP:
maaltijdsoep:
Kook 300 gram kipfilet mee in de bouillon, neem een hele Chinese kool, circa 100 gram rijst en 1,5 liter groentebouillon voor een rijk gevulde soep.
VARIATIE:
Voor een minder uitgesproken smaak kunt u de gemberwortel ook weglaten en de limoen vervangen door een citroen.
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|