laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Driekoningenkroon
  ingrediënten:
    Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 40 min
Oventemperatuur: 210 °C (voorverwarmd)

Voor het deeg:
500 g bloem
1 zakje backin baking powder
1 afgestreken koffielepel zout
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker bourbon
sap van 1/2 citroen
1 ei
200 ml lauwe melk
100 ml lauwe room
100 g boter, gesmolten en terug afgekoeld
100 g rozijnen
1 boon of een amandel of figuurtje

Voor de garnering:
1 eigeel
2 eetlepels melk
2 eetlepels parelsuiker
1 springvorm, diameter 24 cm
  bereiding:
    Zeef de bloem met de Backin in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en
giet hierin het zout, de suiker, de Vanillesuiker Bourbon, het citroensap, het ei, de
melk, de room en de boter. Kneed het deeg met de mixer (kneedhaken) tot het deeg
loskomt van de mengkom en blazen vormt.
Bedek de mengkom met een vochtige doek en laat het gedurende 60 minuten rusten op een warme plaats.
Voeg de rozijnen en de boon toe en kneed het deeg nogmaals goed door.
Vet de springvorm in en bepoeder deze met bloem. Vorm van het deeg 10 gelijke bollen. Vorm met 2 van deze bollen 1 grote bol, plaats deze in het midden van de springvorm en druk deze lichtjes aan. Plaats de andere bollen hier rond. Bedek de vorm met een doek en laat het gebak nogmaals 20 minuten rijzen.
Meng het eigeel met de melk en bestrijk hiermee het gebak. Bestrooi het gebak met de parelsuiker. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
Haal het gebak na het bakken uit de vorm en laat het op een taartrooster afkoelen.
Versier het gebak met een kroon.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats