laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenborst met mandarijncompote
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    8 mandarijnen (clementines)
    3 eetlepels olijfolie
    2 kleine rode uien, in dunne parten
    1 teentje knoflook, geperst
    3 eetlepels suiker
    1 eetlepel rode-wijnazijn
    4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur
    1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
  bereiding:
    Mandarijnen pellen, horizontaal doormidden snijden en partjes van elkaar losmaken. In diepe koekenpan 2 el olie verhitten. Ui en knoflook hierin 5 min. zachtjes bakken, zodat ze glazig worden zonder te kleuren. Suiker toevoegen en 1 min. meebakken. Mandarijnen, azijn en naar smaak zout en peper toevoegen. Op laag vuur nog 10 min. smoren. Mandarijncompote in kom scheppen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.

Met scherp mes voorzichtig vetlaag van eendenborstfilets wegsnijden. Vlees met 1 el olie bestrijken en bestrooien met zout, peper en vijfkruidenpoeder. Grillpan verhitten. Vlees 2-3 min. per kant grillen, tot vlees rondom bruin maar vanbinnen nog rosé is. Eendenborstfilets even laten rusten op snijplank en dan in dunne plakjes snijden. Vlees over vier borden verdelen en wat mandarijncompote erop scheppen. Rest van compote in sauskom erbij geven. Lekker met basmatirijst en spinazie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats