laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelflappen
  ingrediënten:
    Nodig voor 15 koeken van 85 g :

Taartdeeg :
600 g bloem
2,5 dl melk
30 g verse gist
25 g griessuiker
100 g eieren
10 g zout
250 g zachte margarine.

Vulling :
600 g appelmoes
1 koffielepel kaneel
50 g rozijnen
  bereiding:
    Het deeg bereiden :
De bloem zeven en een bloemkring maken. Daarin doet men de gist, suiker, eieren en melk. Buiten de kring legt men het zout en de vetstof. De grondstoffen in de bloemkring mengen en geleidelijk de bloem met de punt van de vingers meemengen. Wanneer het deeg bijna is gevormd, mengt men ook het zout en de vetstof mee. Het deeg met de handpalm tegen de tafel wrijven, met een plastieken krabber terug bijeenbrengen, en opnieuw uitwrijven. De handelingen herhalen tot het deeg glad is.
Het deeg verdelen in 15 hoopjes van 75 g, en opbollen door de hand boven het deeg te zetten en draaiende bewegingen te maken. 5 minuten laten rusten. De deegstukjes met een rolstok ovaal uitrollen. Een lepel appelmoes aanbrengen, de boord doreren (instrijken met losgeklopt ei) en het deeg dichtplooien.
Een weinig korrelsuiker op de bovenkant van de flap drukken en de koeken op een bakplaat schikken. 45 minuten laten narijzen.
De oven verwarmen tot 235 C en de flappen 15 minuten bakken.
Het warme appelgebak met behulp van een kwast met suikersiroop instrijken.

Suikersiroop maakt men door 1 liter water en 1 kg suiker aan de kook te brengen en al roerende te laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats