laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gefrituurde gamba’s met een sausje van passie
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 grote, bloemige aardappelen
1 ei
olijfolie
5 gekonfijte tomaten
4 takjes basilicum
2 sjalot
zout en peper
1 tl citroensap
20 snij- of sperziebonen
6 gamba's
2 mango's
coulis van passievruchten
  bereiding:
    Schil de aardappelen, rasp ze in fijne reepjes, spoel ze af en droog ze. Snij de boontjes, mango’s, verse en gekonfijte tomaten in blokjes. Voeg er peper, zout, olijfolie en de versnipperde sjalotjes aan toe.
Klop het ei op. Leg de gepelde gamba’s in het losgeklopte ei. Kleef de aardappelreepjes rond de gamba’s en frituur ze goudgeel (180°; 5 min.). Dresseer de versneden groenten en de mango’s op een bord. Leg daarop de gebakken gamba’s.
Meng nu de ingrediënten voor het sausje van passievruchten en versier hiermee het bord.

Tip:
Als extra sausje kan je wat mayonaise mixen met verse basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats