laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Carpaccio van ananas en mango
  ingrediënten:
    voor 2 personen

1 kleine verse ananas (schoongemaakt)
1 rijpe mango (geschild)
1/2 (kleine) kokosnoot

VOOR DE SIROOP:
20 cl bronwater
80 g fijne kristalsuiker
1 handvol verse blaadjes
citroenmelisse
  bereiding:
    Breng het water met de suiker aan de kook, laat gedurende 2 min. inkoken. Voeg er de citroenmelisse aan toe en laat 15 min. intrekken. Filter en druk goed aan. Snijd het ananas en mangovlees met een scherp mes in fijne plakken. Schik ze mooi op gekoelde borden. Overgiet met de siroop en bedek met plasticfolie. Bewaar 1 u. in de koelkast. Schil het stuk kokosnoot en schaaf met een dunschiller 50 g fijne krullen. Garneer er de carpaccio mee en dien ijskoud op.

wijntip:
Trapiche 2005, druivenras torrontés, witte wijn uit Argentinië
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats