laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 oesters met champagne
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

24 oesters
50 g sjalotten
1 dl champagne brut (of een goede crémant of schuimwijn)
2 dl room
2 citroenen
1/2 bosje peterselie
slierten zeewier
peper
speciale oesterborden of grof zeezout
  bereiding:
    De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvangen. Het oestervocht zeven. De onderste (diepe) schelpen grondig wassen.

De oesters in de onderste schelpen leggen en over vier vuurvaste borden verdelen. Ideaal zijn speciale oesterborden met holtes waarin de oesters passen. Heeft u die niet, dan kunt gewone borden nemen en daarop een bodem grof zeezout strooien, waarin u de oesters vastzet (oppassen dat het zout niet in de oesterschelpen komt).

De sjalotten zeer fijn hakken en met het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en peper (geen zout) tot 1/4 inkoken.

Deze champagnesaus over de oesters gieten. De borden 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C zetten. De laatste minuten het grillelement inschakelen om de oesters een mooi bruin korstje to geven.

De citroenen doormidden snijden en in de randen van elke helft gekartelde insnijdingen maken.

Op elk oesterbord in het mid den een halve citroen schikken. Garneren met toefjes peterselie en zeewier.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats