laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rendier met kersen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

250 gr boter
500 gr kersen op lichte siroop
1 geschilde en gehakte ui
peper en zout
1 kg rendiergebraad
1 dl droge witte wijn
  bereiding:
    Doe zout en peper op het vlees en laat 10 minuten rusten.
Smelt boter in een schotel. Plaats het vlees en de in twee gesneden ui in de schotel. Laat het geheel ongeveer 30 minuten roosteren in een op 275°C voorverwarmde oven.
Verlaag de temperatuur tot 200°C en laat het vlees dan nog eens 30 minuten braden terwijl u het af en toe overgiet.
Haal het vlees uit de schotel en voeg de uitgelekte kersen en de witte wijn bij het braadvocht en laat even inkoken.
Giet de saus rond het rendiergebraad en dien het onmiddeleijk op met aardappelkroketjes en halve gepocheerde appels gevuld met bosbessenmoes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats