laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provencaals stoofpotje van roodbaars
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

400g roodbaars
2 tomaten
2 sjalotten
125g champignons
1 courgette
1/2 rode paprika
1 teentje knoflook
4cl olijfolie
1 eetlepel peterselie
peper en zout
  bereiding:
    de groenten wassen en schoonmaken de tomaten even laten schrikken in kokend water en onmiddelijk afkoelen in koud water
pellen en ontdoen van pitjes en het vruchtvlees in reepjes snijden
de sjalotten fijnsnijden en look fijnpletten
de champignons, courgette, paprika in blokjes versnijden
een magnetronschaal invetten met olie de bodem bedekken met sjalot
knoflook en provencaalse kruiden op smaakbrengen met peper en zout
afdekken en verhitten op 750w 4min
de blokjes courgette, paprika en champignons toevoegen en nog drie minuten laten garen op 850w
ondertussen een andere magnetron schaal invetten met olie en bedekken met de roodbaarsfilet
dan de filets beleggen met de voorgegaarde groenten
afdekken en zes minuten verhitten bij 850w
daarna twee min laten nagaren en eventueel wat binden met een roux
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats