laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaneelstoofpeer-ijstaart
  ingrediënten:
    250 g witte chocolade
0.5 pak choco-pops
1 bak kaneelstoofpeerijs
450 g pure chocolade
geklopte slagroom
kaneelschotsen
Extra nodig: 3 plastic bordjes met opstaand randje, plastic folie, bolvormige
  bereiding:
    Smelt de witte chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de choco-pops. Spreid de choco-pops uit op de plastic bordjes en laat ze afkoelen en hard worden.
Laat het ijs uit de diepvries iets zacht worden.
Bekleed de binnenkant van een ronde kom strak met folie. Schep eenderde van het ijs in de kom en stijk het glad. Druk voorzichtig een chocoplaatje erin. Schep hierop weer eenderde van het ijs en dek af met een chocoplaatje. Schep hierop de rest van het ijs en eindig met het laatste chocoplaatje. Dek af met folie en zet het ijs minimaal 4 uur in de diepvries.


Smelt de pure chocolade. Haal het ijs uit de bombe en haal het folie eraf. Zet de ijsbombe op een rooster met opvangbak eronder. Schenk de warme chocolade over het ijs en laat het in de diepvries stollen.


Versier de bombe met slagroom en kaneelschotsen.

Het ijs kun je als je wilt al een week van te voren in de vorm diepvriezen. Bereidt het minimaal 0.5 dag van te voren.

Zorg dat je plastic bordjes gebruikt met dezelfde doorsnede als je bolvorm. Als je de lagen opbouwt moet je wellicht de chocoplaatjes wat bijsnijden. Doe dit met een warm mes. Je ijstaart moet goed bevroren zijn alvorens je de warme chocolade erover schenkt. Als het goed koud is, stolt de chocolade heel snel, zonder dat het ijs smelt.
De choco-popplaatjes kun je van te voren bereiden en in de diepvries bewaren. De chocolade die in de opvangbak terecht komt en dus over is, kun je bewaren en hergebruiken voor bijvoorbeeld een chocoladesaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats