laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeevruchten met basilicumschuim
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

6 blaadjes gelatine
0.5 gele courgette
0.5 groene courgette
1 geroosterde rode paprika
300 g groene asperges
1 bos bieslook
500 g fruit de mer (gemengde zeevruchten)
1 vanillestokje
1 liter visbouillon
zout, peper

Basilicumschuim:
1 bos basilicum
2 dl room
3 dl capucino melk
zout en peper
extra nodig: zeef, 8 glazen
  bereiding:
    Week de gelatine in koud water. Snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes. Blancheer de courgetteblokjes en aspergestukjes beetgaar.
Hak de bieslook, vermeng dit samen met de courgette, asperges en de zeevruchten. Snijd de basilicum fijn. Verwarm de room met de gehakte basilicum in een pannetje en laat het ca. 30 minuten op laag vuur trekken. Giet de room door een zeef en laat hem afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast.


Snijd het vanillestokje over de lengte open . Schraap het vanillemerg uit het stokje. Verwarm de helft van de visbouillon met het vanillestokje en vanillemerg. Draai het vuur uit en los de uitgeknepen gelatine op in de hete bouillon.
Voeg de warme visbouillon aan de koude toe en breng op smaak met zout. Haal het vanillestokje eruit en vermeng de lauwwarme gelei met het zeevruchtenmengsel en vul de glazen. Zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast. Meng de afgekoelde basilicumroom met de rest van de room en melk. Breng de room op smaak met zout en peper. Schuim de room op met een garde of een melkopschuimer.


Schep het basilicumschuim op de zeevruchten en serveer.

decoratietip:
100 gr poedersuiker
100 gr bloem
2 eiwitten

verwarm de oven voor op 170 graden. Roer de ingrediƫnten goed door elkaar tot een gladde massa. Vul een cornetje of een spuitzak en spuit op bakpapier elk gewenst figuurtje. Bak de figuren ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats