|
|
|
mediterane aardappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kg aardappelen, liefst vastkokende
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bussel basilicum
100 gr zongedroogde tomaten, in olie opgelegd
50 gr pijnboompitten
100 ml olijfolie
1-2 theelepels citroensap
zout en versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
De aardappelen, schillen en in gezouten water koken .Sjalotten schillen en in zeer fijne blokjes snijden. Knoflook pellen en heel fijn snijden. Basilicum wassen, droogdeppen en de bladeren van de steeltjes doen. De gedroogde tomaten klein hakken , de pijnboompitten in een pan roosteren en dan aan de kant zetten .
2 eetlepels olijfolie verwarmen, daarin de sjalotten en de knoflook glazig stoven, dan de rest van de olie erbij doen en verwarmen .De aardappelen afgieten, de olie (met sjalot en look) er bijdoen en alles grof stampen ,de pijnboompitten, tomaten en basilicum ondermengen en met zout en peper op smaak brengen! Als laatste met citroensap afronden! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|