laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met ovengedroogde bayonnehesp
  ingrediënten:
    250 g risottorijst
8 sneetjes bayonnehesp
bakje gemengde scheuten
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 dl kippenbouillon(1 blokje opgelost in 5 dl kokend water)
1 dl balsamicoazijn
8 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
400 g boschampignons(of mengeling van 200 g kastanjechampignons en 200 g oesterzwammen)
3 eetl. versnipperd bieslook
peper en zout
  bereiding:
    Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat van de oven en schik er de sneetjes bayonnehesp naast elkaar op. Laat gedurende +- 40 min. drogen op 150 °C.
Snipper de sjalot fijn.
Bak de in stukken gesneden champignons samen met een geperst knoflookteentje in 2 min. aan in 2 eetl. olijfolie en besprenkel met 1 eetl. citroensap. Plaats opzij.

Bak de sjalot glazig in 2 eetl. olijfolie en voeg er de rijst aan toe. Laat ± 2 min. bakken, tot de rijst doorzichtig geworden is.

Giet er, terwijl u roert, beetje bij beetje de kippenbouillon bij en laat 20 min. garen op een zacht vuurtje.

Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

Laat de balsamicoazijn 1/3 inkoken, doe er 4 eetl. olijfolie bij en kruid met peper en zout.

Plaats een torentje rijst in het midden van een bord (haal de bodem uit een yoghurtpotje en gebruik het als vorm). Schep er enkele toefjes gemengde scheutjes omheen en overgiet ze met de balsamicoazijn. Schik 2 gedroogde sneetjes bayonnehesp over de rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats