laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gamba's met banaan en kokosmelk
  ingrediënten:
    20 rauwe tijgergarnalen 'gamba'(diepvries)
2 bananen
2 eetl. citroensap
2 sjalotten
4 lente-uitjes of 1/4 potje bieslook (naar smaak)
400 ml kokosmelk
3 eetl. olijfolie
2 vanillestokjes
(cayenne)peper en zout (naar smaak)
  bereiding:
    Leg de gamba's 2 min. in een kom heet water en pel ze, zonder echter het kopje te verwijderen. Snij de bovenkant open en verwijder het darmkanaal (dat smaakt bitter).
Schil de bananen en snij ze in de lengte door. Snij vervolgens in blokjes van 2 cm en besprenkel met het citroensap.
Snipper de sjalotten fijn.
Snij de lente-uitjes in fijne ringen of versnipper het bieslook.


Bak de sjalotten glazig in 3 eetl. olijfolie en voeg de gamba's toe. Bak gedurende 3 min. Snij ondertussen de vanillestokjes in de lengte open en schraap er boven de pan de zaadjes af. Voeg vervolgens ook de stokjes toe. Kruid met peper en zout.

Voeg de bananen toe en laat nog heel even meebakken.

Giet er de kokosmelk over en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper. Verwijder de vanillestokjes.

Schep de gamba's op een bord, lepel er de saus over met de stukken banaan en serveer met Griekse deegwaren of een stukje ciabatta. Garneer met de lente-uitjes of het bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats