Gevulde kalkoen met delicatessenfarce |
|
ingrediënten: |
|
|
Bij uw slager kunt u kiezen tussen een kalkoen die al is opgevuld of een ontbeende kalkoen die u zelf opvult met een gehaktfarce.
voor 4 personen:
Voor de gehaktfarce
kalfsgehakt
room
pistachenoten
druiven
abrikozen
spekblokjes
truffels
Voor de saus:
750 cl kippenbouillon
room
peper en zout
4 gesnipperde sjalotjes
stukjes ananas
zoete paprikakruiden
rode wijn |
|
bereiding: |
|
|
Voor de kalkoen:
Bak de opgevulde kalkoen tot de [b:e9335e4df7]kern[/b:e9335e4df7] een temperatuur van 75°C bereikt.
Bereid intussen de saus:
Voor de saus
Stoof de sjalotjes en blus met 1 dl kippenbouillon.
Laat inkoken.
Voeg de rest van de kippenbouillon toe samen met een flinke scheut rode wijn en het ontvette bakvocht van de kalkoen uit de braadzak.
Voeg ook de room toe en laat het geheel terug doorkoken tot u de gewenste dikte bekomt.
Is de saus nog niet dik genoeg? Voeg dan al roerend een koude roux bij de saus tot die de gewenste dikte verkrijgt. De roux verkrijgt u door tarwebloem in een apart potje koud te mengen met wat boter.
Voeg de zoete paprikakruiden toe en indien nodig nog wat peper en zout.
Op het einde voegt u de gesneden stukjes ananas bij.
Zeer lekker met gegratineerde aardappeltjes en met worteltjes, prinsessenboontjes of gestoofd witloof. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|