laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kalkoen met delicatessenfarce
  ingrediënten:
    Bij uw slager kunt u kiezen tussen een kalkoen die al is opgevuld of een ontbeende kalkoen die u zelf opvult met een gehaktfarce.

voor 4 personen:

    Voor de gehaktfarce
    kalfsgehakt
    room
    pistachenoten
    druiven
    abrikozen
    spekblokjes
    truffels

    Voor de saus:
    750 cl kippenbouillon
    room
    peper en zout
    4 gesnipperde sjalotjes
    stukjes ananas
    zoete paprikakruiden
    rode wijn
  bereiding:
    Voor de kalkoen:
Bak de opgevulde kalkoen tot de [b:e9335e4df7]kern[/b:e9335e4df7] een temperatuur van 75°C bereikt.

Bereid intussen de saus:
Voor de saus
Stoof de sjalotjes en blus met 1 dl kippenbouillon.
Laat inkoken.
Voeg de rest van de kippenbouillon toe samen met een flinke scheut rode wijn en het ontvette bakvocht van de kalkoen uit de braadzak.
Voeg ook de room toe en laat het geheel terug doorkoken tot u de gewenste dikte bekomt.
Is de saus nog niet dik genoeg? Voeg dan al roerend een koude roux bij de saus tot die de gewenste dikte verkrijgt. De roux verkrijgt u door tarwebloem in een apart potje koud te mengen met wat boter.
Voeg de zoete paprikakruiden toe en indien nodig nog wat peper en zout.
Op het einde voegt u de gesneden stukjes ananas bij.


Zeer lekker met gegratineerde aardappeltjes en met worteltjes, prinsessenboontjes of gestoofd witloof.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats