laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schuimige perzikpudding
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 eieren
200 gram perziken (blik)
1/4 l Dubbeldrank (met perzikensmaak)
6 blaadjes witte gelatine
2 eetl. suiker
2 eetl. abrikozen- of ananasjam
2 eetl. Marasquin
1/8 l slagroom
100 gram lange vingers
  bereiding:
    Week de gelatine in koud water. Verwarm de Dubbeldrank. Splits de eiwitten van het eigeel in een pannetje en roer de drie dooiers los met suiker. Voeg hier vervolgens al roerende 2 eet. verwarmd sap aan toe en laat het geheel voorzichtig, op een laag vuurtje, binden. Neem de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Klop de eiwitten stijf met de jam, bestrijk hiermee de binnenkant van een puddingvorm (of leeg conservenblik zonder bodem). Zet de lange vingers rechtop met de suikerkant naar buiten in de vorm. Klop de slagroom stijf. Meng 100 gram perziken in stukjes, het gebonden sap, de eiwitten, de Marasquin en de helft van de slagroom door elkaar. Schep de pudding in de vorm en laat deze enige uren in de koelkast staan. Garneer met de overige perzikpartjes en slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats