laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Meringue-ijstaart met mangosalsa
  ingrediënten:
    4 eiwitten van heel verse eieren
225 g bruine basterdsuiker
2 mango`s
1 limoen, schil geraspt, sap geperst
1 sinaasappel, geperst
4 bolletjes gember, fijngehakt
1/2 liter slagroom
8 flinterdunne (kerst)chocolaatjes
  bereiding:
    kan 1 dag van tevoren, begin de ochtend ervoor.

Verwarm de oven voor op 100 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Wrijf een kom schoon met een halve citroen. Voeg de eiwitten toe en klop ze met de handmixer stijf. Voeg beetje bij beetje de bruine suiker toe en blijf kloppen tot een stevige, taaie en glanzende massa ontstaat. Schep met een lepel bergjes van het eiwit op de bakplaat. Laat het eiwit in de oven, met de deur op een kier, in 1-1 1/2 uur drogen.
Maak intussen de mangosalsa: schil de mango`s met een dunschiller, snij het vruchtvlees in plakken van de pit af en snij deze in stukjes. Meng het limoensap en -rasp, sinaasappelsap, de gember en mango door elkaar. Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast. Laat de schuimpjes uit de oven afkoelen. Bekleed een springvorm met plasticfolie. Houd 8 schuimpjes achter en verkruimel de rest boven een kom. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de verkruimelde schuimpjes luchtig door de room. Schep dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de ijstaart in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen. Als u het ruim van tevoren maakt, dek dan na het geheel aanvriezen de taart af met plasticfolie.


begin 15 min. van tevoren:
Verwijder de vorm en het folie van de ijstaart en zet de taart op een platte schaal. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en chocolaatjes en geef de mangosalsa er apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats