laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pashka
  ingrediënten:
    750 g magere kwark
200 g (diepvries) frambozen
2 el honing
50 g rozijnen
4 el wodka of kirsch
100 g zachte boter of margarine
3 eierdooiers
2 1/2 dl slagroom
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 g gekonfijte sinaasappelschil, in stukjes
2 el amandelschaafsel, geroosterd
  bereiding:
    Leg een vochtige kaasdoek in een vergiet en schep de kwark erin. Vouw de overhangende randen van het kaasdoek erover. Leg een bord met een gewicht op de kwark en zet het vergiet ± 4 uur in een ruime bak in de koelkast, tot de kwark is uitgelekt. Breng de frambozen, honing en 1 dl water aan de kook en kook ± 3 min. zachtjes.
Laat de frambozen afkoelen en pureer ze tot een saus. Roer de saus door een zeef en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Spoel de rozijnen af onder heet water en laat ze uitlekken. Verhit de wodka in een pannetje, voeg de rozijnen toe en laat ± 30 min. wellen. Klop de dooiers met de slagroom, 100 g suiker en de vanillesuiker in een kom boven een pan met bijna kokend water (au bain marie) tot het een lichtgebonden vla is.
Laat deze afkoelen en meng de helft van de fijngesneden sinaasappelschil en uitgelekte rozijnen erdoor. Klop de boter met de rest van de suiker glad en luchtig. Roer de uitgelekte kwark los en meng het door het botermengsel. Spatel de eiervla erdoor. Schep het pashka-mengsel in de vorm en laat het ± 1 nacht in de koelkast opstijven.

Stort de pashka op een platte schaal en bestrooi met amandelschaafsel. Garneer de pudding met stukjes sinaasappelschil. Geef de frambozensaus erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats