laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Babi Roedjak
  ingrediënten:
    400g varkenspoulet
6 eetlepels olie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 stukje trassi zo groot als een bruine boon
0,5 theelepel ketoembar
4 kerimirienoten (toko)
1 theelepel laos
1 theelepel sambal manis
0,5 theelepel serehpoeder
0,5 theelepel djinten
2 blaadjes djeroek poeroet (toko)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2dl kokosmelk
zout
  bereiding:
    Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes uit en pers ze uit. Rasp de kamergenoten. Verhit in een pan de olie en bak hierin het poulet mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en laat de uien goudgeel bakken. Maak in een kopje de trassi fijn in 2 eetlepels warm water en roer er de ketoembar, kamergenoten, de laos en de sambal door en doe dit mengsel in de pan. Roer dan in een kopje de sereh en djinten met wat water tot een papje en doe ook dit in de pan. Voeg dan de blaadjes djeroek poeroet, citroensap en de suiker toe. Schenk dan 2 deciliter kokend water in de pan, draai de hittebron laag en laat het gerecht in ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Haal dan de djeroek blaadjes eruit en voeg de kokosmelk toe. Laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes sudderen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats