laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken paddestoelen gevuld met ricotta
  ingrediënten:
    100 g kruimelige ricotta van goede kwaliteit
de geraspte schil van 1 citroen
1 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt (naar smaak)
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 eetlepels fijngehakte verse oregano of marjolein
een flinke handvol van het stuk geraspte
Parmezaanse kaas, plus wat extra om te strooien
4 handenvol paddestoelen, schoongeveegd
extra vierge olijfolie
een handvol rucola of zachte, kruidige slablaadjes
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 220 graden C/gasovenstand 7. Doe de ricotta samen met de citroenschil, Spaanse peper en een beetje peper en zout in een kom. Klop alles met een houten lepel door elkaar en spatel de gehakte oregano en Parmezaanse kaas erdoor.
Breek voorzichtig de steeltjes uit de paddestoelen en gooi die weg (of bewaar ze om een pastasaus van te maken), en hussel de hoeden met een beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze ondersteboven op een bakplaat zodat je ze kunt vullen met kleine schepjes van je fantastische ricottamengsel. Schep de vulling erin, strooi er een beetje Parmezaanse kaas over en bak ze in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Heerlijk. Serveer ze op een groot bord met wat aangemaakte rucola of andere kruidige slablaadjes.


Dit is een ongelofelijke versie van de klassieker die we allemaal ooit wel eens geproefd hebben. Je kunt er één soort paddestoelen voor gebruiken of een mengsel van verschillende, zolang ze maar wel een stevige hoed hebben om de ricottavulling in te doen. Kleine Portobello`s of veldchampignons zijn prima. Je kunt dit als voorgerecht of als kleine antipasto serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats