laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aubergines in lasagne
  ingrediënten:
   

  • 3 aubergines
  • 1 fles tomatencoulis
  • 25 cl slagroom
  • 1 teentje look
  • 100 gr geraspte gruy?rekaas
  • olijfolie
  • origano
  • 50 gr Parmezaankaas
  • peper en zout
  • 500 gr lasagnevellen
  bereiding:
    Bereiding:
- Snijd de aubergines in schijfjes van 1/2 cm, bestrooi met zout en laat ze een uur hun water afgeven in een vergiet. Laat ze uitlekken, dep ze droog en frituur ze in een pan met olijfolie.
- Meng in een kom de tomatensaus met de room, voeg de fijngesneden look toe en kruid met peper, zout en oregano.
- Schik in een ingeoliede ovenschotel een laag lasagnebladen, een laag aubergines, een laag tomatenpuree met room en bestrooi met parmezaan. Herhaal dit verschillende malen en dek af met geraspte gruyere.
- Bak ongeveer 45 minuten in een op 170 graden C voorverwarmde oven (zie aanwijzingen op de lasagnedoos).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats