laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Duifje uit Anjou gebraden met specerijen uit de Ma
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper.

duiven
boerenboter
duivenfonds
in zout ingelegde citroen
olijfolie
taboulé
Gedroogde dadels, rozijnen, vijgen, abrikozen en pruimen
Pijnboompitten, pistaches, walnoten en hazelnoten
Breydelham
Argan-olie
muntblaadjes
gekonfijte citroenschil
  bereiding:
    De duiven (duiven van minstens 450 g per stuk) kruiden met een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper.

Aanbakken in boerenboter en gedurende 8 minuten in een oven zetten van 180°. Tijdens de braadtijd de duiven regelmatig overgieten met hun braadboter. Na deze braadtijd de duiven op een warme plaats een rusttijd geven van ongeveer 10 minuten. De pan deglaceren met duivenfonds en een takje munt ,een stukje in zout ingelegde citroen toevoegen en de saus inkoken. De saus passeren en eventueel bijkruiden.

De taboulé laten zwellen met 3 maal hun hoeveelheid warme duivenfonds. Een scheutje olijfolie toevoegen en de taboulé losroeren met een vork. Gedroogde dadels, rozijnen, vijgen, abrikozen en pruimen in dobbelsteentjes snijden en bij de taboulé doen. Pijnboompitten, pistaches, walnoten en hazelnoten grof hakken en eveneens bij de taboulé voegen. De taboulé op smaak brengen en opwarmen in een couscoussière of eventueel in de microgolfoven onder een plastiekfolie.

De taboulé in een ring drukken en beleggen met een gebakken plakje uitgestoken Breydelham. Hierbovenop het duifje dresseren. De saus rond het gerecht lepelen en afwerken met enkele lijntjes Argan-olie. Afgarneren met enkele gefruite muntblaadjes en een beetje gekonfijte citroenschil.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats